П`ятниця, 19.04.2024, 12:12Вітаю Вас Гість | RSS
Концівський ліцей
 з українською та угорською мовами викладання
Меню сайту
Пошук
Кнопка сайту

[ Отримати код:]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 188
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Географія сайту
Потрібно знати!!!

Канікули:

Осінні: з 29.10 по 04.11
Зимові: з 29.12 по 13.01
Весняні: з по


Навчальний рік закінчується:

для 1-8-х та 10 класів -
для 9-х класів -
для 11-х класів -


ДПА:

для 4-х класів - з по
для 9-х класів - з по
для 11-х класів - з по


ЗНО:

з по

Погода!!
Головна » Національно-патріотичне виховання

Ліна Костенко - перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її - твори. Вона вміє зачепити, змусити думати, мріяти та діяти.


   Сьогодні на уроці української літератури вчителі Костик Світлана Юріївна разом з 11-Б, та Солонтай Марина Іванівна з учнями 5-го та 8- го класу згадували творчість видатної української письменниці Ліни Костенко, яка змогла пронести вогонь у своєму серці крізь буремні радянські роки, сповнені репресій, страху і болю. Рядки її творів викарбувалися у пам'яті міліонів українців, адже вони не втрачають своєї актуальності сьогодні.
   Також аби вшанувати літературну та громадську діяльність письменниці, підготували добірку цитат Ліни Костенко.
«І все на світі треба пережити,
І кожен фініш — це по суті старт.
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт…»

«Держава – це я, а не те, що вони з нею зробили. І якби кожен усвідомив, що держава — це він, то досі у нас вже була б достойна держава…»

«А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».
   Класний керівник 3 - Б Потюк Софія Василівна показала збірку 
 віршів для дітей Ліни Костенко "Бузиновий цар".

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 118 | Додав: maryna1991shants | Дата: 23.03.2023 | Коментарі (0)

20 лютого День пам'яті Героїв Небесної Сотні в ліцеї.

 

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 67 | Додав: maryna1991shants | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Наша історія.
15 березня День Карпатської України.
15 березня 1939 р. на засіданні Сойму Карпатської України було проголошено абсолютну незалежності Карпатської України. 


Парламентом була прийнята конституція Карпатської України (Конституційний закон ч.1), яка визначила назву держави (Карпатська Україна), державний устрій (президентська республіка), державну мову (українська мова).

Сойм затвердив Державним прапором та гімном республіки синьо-жовтий стяг і гімн «Ще не вмерла України..». Герб країни - червоний ведмідь на лівому срібному півполі й чотири сині та три золоті смуги у правому півполі та тризуб з хрестом на середньому зубі.
З трибуни лунали піднесені слова: «Наша Земля стає вільною, незалежною та проголошує перед цілим світом, що вона була, є й хоче бути УКРАЇНСЬКОЮ. І коли б навіть нашій молодій Державі не суджено довго жити, то наш Край залишиться вже назавжди УКРАЇНСЬКИМ, бо нема такої сили, яка б могла знищити душу, сильну волю нашого українського народу».
Першим Президентом незалежної Карпатської України став Августин Волошин, прем’єр-міністром – Юліан Ревай.
Карпатська Україна як держава проіснувала недовго: хортистська Угорщина, за підтримки гітлерівської Німеччини, розпочала відкриту агресію проти неї. З перших годин угорського вторгнення частини Карпатської Січі вели кровопролитні бої з переважаючими силами противника. Проте 16 березня, зазнавши значних втрат, ворог зумів захопити Хуст, а 18 березня більшу частину Карпатської України окупували угорські війська.
У гірських районах загони «Карпатської Січі» продовжували боротьбу з угорськими регулярними частинами до кінця травня 1939 р. У ці ж березневі дні президент республіки Августин Волошин і частина уряду на чолі з прем’єром Юліаном Реваєм виїхала через Румунію на еміграцію.
Недовгий період існування Карпатської України став однією з найяскравіших сторінок багатовікової боротьби карпатських українців за встановлення української державності. Карпатська Країна заявила світові про волелюбність нашого народу, залишила свій слід в українській історії, підтвердивши, що Закарпаття є українською землею, а українці цього краю — невід’ємною частиною великої української нації.
КарпатськаУкраїна

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 52 | Додав: maryna1991shants | Дата: 15.03.2023 | Коментарі (0)

День українського добровольця є особливою датою, адже її відзначають на честь добровольців, які 14 березня 2014 року стали на самооборону України. Цей день встановлено не лише для того, щоб пам'ятати, через що пройшла і проходить зараз наша країна, а й щоб вшанувати та підтримати героїзм всіх захисників нашої незалежності. У 2022 ця дата символічно стала днем усіх українців. Військові, волонтери, медики, механіки, водії, аграрії, вчителі та багато інших людей добровільно об’єдналися в одне багатомільйонне народне військо, щоб боротись з російськими окупантами. І ми точно переможемо!
   Сьогодні Концівський ліцей вітає і Дякує добровольцям України. Ви – наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у ваших надійних, сильних руках. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: добра, світлого настрою та перемоги!

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 103 | Додав: maryna1991shants | Дата: 14.03.2023 | Коментарі (0)

10 березня – День державного гімну України, одного з головних символів держави поряд із прапором і гербом.

Глибинне значення кожного слова гімну українці усвідомили з початком повномасштабного вторгнення російських військ. Слова «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» стали пророчими, а українці вкотре довели, що готові до кінця боротися з ворогом за свою незалежність.

Нині українці зі словами гімну перебувать на фронті, в окопах та боях, виборюючи суверенне право нашої держави бути вільною, демократичною та незалежною державою.

                                                                                         

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 54 | Додав: maryna1991shants | Дата: 12.03.2023 | Коментарі (0)

9 березня Шенченківські дні у Концівському ліцеї

МІЙ ШЕВЧЕНКО, ТВІЙ ШЕВЧЕНКО, НАШ ШЕВЧЕНКО…

Він прийшов у цей світ 209 років тому,

9 березня 1814-го.

Кріпак і денді. Арештант і просвітитель, що видав власним коштом «Буквар» для недільних шкіл (планував також друк граматики, арифметики, географії, та не встиг здійснити задумане). Заручник жадібного фатуму, що із 47 років життя надав Тарасові для творчості лише 12: 24 роки «зжерло» кріпацтво, 10 – заслання. Основоположник нової української літератури і блискучий офортист із рідкісним для того часу званням «академік гравюри»... Іпостасі, у які занурювало Шевченка життя, навдивовижу контрастні. Ці промовисті деталі ніби наближають нас до розуміння такого різного Тараса, осягненню якого, здається, немає меж…

Шевченко у кожного свій, але один на всіх. У новітній історії України немає такого періоду і такої події, коли б він не був зі своїм народом. І сьогодні, у час нашої героїчної боротьби за свободу й незалежність, Тарас, його Слово є для нас опорою і натхненням.

У Концівському ліцеї розпочались святкові заходи до річниці з дня народження Великого Кобзаря Т.Г. Шевченка.
Шевченкіана розпочалась сьогодні, 9 березня 2023 року, з інтерактивних ігор для 5-6 класів. Під керівництвом учителів української мови та літератури Костик С.Ю. та Марчишак Х.В. здобувачі освіти складали хронологічні таблиці, розгадували кросворди про життєвий шлях Т.Г.Шевченка, за QR-кодом складали ілюстрації до творів Кобзаря, брали участь у цікавому фотоквесті. 

 У флешмобі "Шенченківські дні" взяли участь учні 3 класу гуртка "Храм душі" під керівництвом Рендер Ярослави Іванівни, та учні 6-Б, 10-Б, 11-Б класів.

 

На завершення учні познайомилися з підбіркою електронних кних Великого поета , підготованих бібліотекарем школи Косовою О. С.

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 66 | Додав: maryna1991shants | Дата: 09.03.2023 | Коментарі (0)

Щороку 25 лютого Україна відзначає день народження видатної дочки українського народу, поетеси, перекладачки, громадської діячки Лесі Українки (справжнє ім'я Лариса Петрівна Косач - Квітка).
Саме тому виникла ідея ввести в календар нову дату - в день народження Лесі Українки 25 лютого святкувати День української жінки.

Кілька маловідомих фактів про поетесу Лесю Українку:
- дівчинка навчалася вдома з приватним педагогом за програмою, яку для неї склала мама - письменниця Олена Пчілка, а пізніше мусила продовжити домашнє навчання, оскільки в 10 років їй діагностували сухоти (туберкульоз кісток);
-  дівчинка навчилася читати у 4 роки;
- у 5 років почала писати драматичні твори, 
- у шість – майстерно вишивала. 
 - У 9 років написала перший вірш «Надія» під враженням від засудження тітки Єлі. 
- У 12 років переклала Гоголівські «Вечори на хуторі біля Диканьки».
- у 19-річному віці написала підручник;

   ●  Леся Українка  знала 9 мов та  багато   подорожувала європейськими столицями ;
ввела в українську мову такі слова, як "напровесні" та "промінь". А її  мати, Олена Пчілка, дала життя слову "мистецтво";
у 10-річному віці після операції з видалення вражених хворобою кісток, її обидві руки та одну ногу зафіксували у гіпс. Вільною залишалася лише одна нога, пальцями ступні якої вона навчилася грати на фортепіано;
могла стати першою в Україні жінкою-композитором, мала абсолютний слух і надзвичайний хист до музики. 

У 5 років почала грати на роялі і написала власну музичну п’єсу;
Леся Українка була надзвичайно працездатною. Свою «Лісову пісню» вона написала за 12 днів. А поему «Одержима» – за одну ніч.

Пам’ятники Лесі Українці є в Києві, Луцьку, Ковелі, Новограді-Волинському, а також в Торонто, Клівленді, Батумі, Саскатуні, Телаві та багатьох інших містах світу. 

За значний внесок Лесі Українки в українську літературу, її ім’ям у 1970 році назвали астероїд — «2616 Леся».

За літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства, присуджується премія ім. Лесі Українки.

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 71 | Додав: maryna1991shants | Дата: 25.02.2023 | Коментарі (0)

День 24 лютого назавжди увійде в світову історію як найтрагічніший день в історії України. В усіх класах нашого ліцею були проведені виховні години (онлайн). Відповідно до віку, учні мали змогу переглянути документальні фільми, аудіо- або відеопрезентації. 
Старшокласники читали вірші про героїчну боротьбу українців проти росії.
 А учні молодших та середніх класів малювали листівки, сердечка з любов'ю і вірою в Україну та її героїчних захисників. Молимось за нашу Перемогу! Віримо в Україну і ЗСУ! ❤️

 

 ЖИВИ, УКРАЇНО! 
Живи, Україно, борись за свободу
З нечесним і підлим врагом,
Хай світ помагає, Господь захищає
На фронті, у побуті - всюди, кругом! 

Хай Матінка Божа з високого неба
Покровом укриє тебе,
Хай військо вкраїнське, безстрашне, геройське, 
Господь з висоти береже! 

О Боже Великий, дай Воїнам Світла
Свій захист святий, допомогу їм дай,
Щоб були здорові і сильні, й могутні,
Вони ж бо боронять Вкраїну, наш край! 

Пошли Перемогу, ми молим, благаєм,
О Боже Великий, Всесильний, Святий,
Щоб Воїни світла весь світ захистили,
Здобули звитяжно нам мир дорогий!  
                                  Анна Гавій 

 

 

 

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 62 | Додав: maryna1991shants | Дата: 25.02.2023 | Коментарі (0)

21 лютого Міжнародний день рідної мови

 

Розвивайся, процвітай,
Наша рідна  мово!
Хай в усьому світі чують
Твоє віще слово!

Твоє слово пророчеє - 
Пісня солов'їна.
Буде скоро святкувати
Вся наша країна!

Святкувати усі прагнем
Нашу перемогу.
Дякувати Збройним Силам 
І Господу Богу! 

Дай нам Боже пережити
Час лихий, страждання,
Дочекатись миру, правди,
Країни єднання! 

Хай обніме міцно-міцно
Свого сина мати.
Хай додому повернуться 
Всі наші солдати. 

Дай нам Боже святкувати 
Перемогу скоро,
Зустрічаючи Героїв,
Дякуючи Богу!
                  (Анна Гавій)

Мова - то душа народу. Сьогодні, в Міжнародний день рідної мови, жоден учень та жоден працівник нашого ліцею не залишились байдужими до цього свята. 
На тлі жахливих воєнних подій в Україні питання рідної мови, особливо української, є дуже важливим.
У кожному класі пройшли виховні години з використанням мультимедійних презентацій.

Вчителі української та угорської мов, учителі початкових класів та вихователі ГПД провели відкриті уроки та позакласні заняття (вікторини, брейн-ринги, імпровізоване інтерв'ю з учителями - мовниками, читання віршів про мову, конкурси на кращий тематичний малюнок, конкурс на краще читання скоромовок.

 

 

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 72 | Додав: maryna1991shants | Дата: 24.02.2023 | Коментарі (0)

   Сьогодні наша Україна відзначає зовсім молоде свято - День єднання. Воно було засноване лише торік, указом Президента Володимира Зеленського. 
   Здобувачі освіти Концівського ліцею також взяли участь в акції. Вони підготували презентації, виготовляли сердечка і писали листи - послання і листи - подяки нашим воїнам-захисникам, а також висловлювали свою підтримку людям тих регіонів, яким тепер дуже потрібна наша допомога і наша єдність.
   Діти мали змогу поспілкуватися з Мариною Попович із Краматорська. Її син і брат захищають нашу Україну. Через неї були передані послання воїнам та слова підтримки краматорцям.
   Україна єдина від краю до краю, і нас усіх єднає спільна мета - МИР І ПЕРЕМОГА!  Україна єдина: Київ, Харків, Донецьк, Львів, Крим - це Україна. Нас єднає любов до своєї Вітчизни! Все буде Україна.

 

Категорія: Національно-патріотичне виховання | Переглядів: 65 | Додав: maryna1991shants | Дата: 17.02.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Наша адреса
КОНЦІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 
УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Концово, вул. Миру, 161

E-MAIL:

koncivska-zos@meta.ua

тел.: (0312)727-054

skype:konchaziiskola


Категорії розділу
Накази [143]
Новини в сфері Освіти [24]
Цікаві статті [142]
Оголошення [72]
Нова українська школа 2022-2023 [0]
Нова українська школа 2020 - 2021 [17]
Нова українська школа 2019 - 2020 [13]
Нова українська школа 2018 - 2019 [58]
Інклюзивне навчання [8]
Національно-патріотичне виховання [69]
Виховна робота [316]
Екологічне виховання [17]
Військово-патріотичній гра «Сокіл» (Джура) [17]
БЖД учасників осітнього процесу [20]
Навчальна робота [29]
Протидія булінгу [17]
Гурткова робота [20]
Робота психолога [12]
Співпраця з садочками [5]
Все буде Україна [29]

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Енциклопедії
  • Teксти пісень
  • Українська мова
  • Літературна
  • Українського козацтва
  • З фізики
  • Кругосвіт
  • Дитяча "ФОЛІО"
  • Снів
  • Квітів
  • Лікарські рослини
  • Офіційні сайти