Четвер, 25.04.2024, 11:15Вітаю Вас Гість | RSS
Концівський ліцей
 з українською та угорською мовами викладання
Меню сайту
Пошук
Кнопка сайту

[ Отримати код:]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 188
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Географія сайту
Потрібно знати!!!

Канікули:

Осінні: з 29.10 по 04.11
Зимові: з 29.12 по 13.01
Весняні: з по


Навчальний рік закінчується:

для 1-8-х та 10 класів -
для 9-х класів -
для 11-х класів -


ДПА:

для 4-х класів - з по
для 9-х класів - з по
для 11-х класів - з по


ЗНО:

з по

Погода!!
Головна » 2016 » Грудень » 2 » Про підсумки методичної роботи за І семестр 2016-2017 н. р.
13:19
Про підсумки методичної роботи за І семестр 2016-2017 н. р.

КОНЦІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ

 

НАКАЗ

 _____ грудня 2016 року                                                                                              №______

 

Про підсумки методичної роботи

за І семестр 2016-2017 н. р.

 

Керуючись законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», державною програмою «Вчитель», Національною доктриною розвитку освіти щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти, освітня політика в школі спрямовується на пізнавальну, наукову, аналітико – управлінську та аналітико – колекційну діяльність, психолого діагностичну функцію навчального процесу, на ефективність, дієвість і результативність внутрішньошкільної методичної роботи.

Згідно з річним планом роботи школи у 2016 - 2017 н. р. педагогічний колектив продовжував працювати над методичною проблемою:«Формування життєвих компетентностей учнів шляхом впровадження інтерактивнихметодів у навчально-виховний процес».

Методична робота здійснюється згідно із законодавством, нормативними документами про освіту, рекомендаціями МОН України, методичного кабінету відділу освіти Ужгородської РДА, нормативно - правовими документами про середню освіту, планується й проводиться на діагностичній основі. На підставі Положення про методичну роботу з педагогічними кадрами загальноосвітніх шкіл України, з метою подальшого удосконалення методичної роботи по школі було видано наказ №_____від 05 вересня 2016 року «Про організацію методичної роботи школи у 2016 – 2017 навчальному році».

МР організована згідно структури:

- Педагогічна рада;

- Методична рада;

- Предметні методичні об’єднання вчителів;

- Семінари;

- Організація і проведення предметних тижнів;

- Проведення заходів, спрямованих на вдосконалення навчально – виховного процесу, підвищення загальноосвітнього рівня школярів;

- Організація роботи з молодими вчителями;

- Організація роботи з обдарованими дітьми;

- Організація роботи з учнями, схильними до правопорушень.

Методична робота в школі спрямована на всебічне підвищення професійної майстерності кожного вчителя шко­ли, на збагачення й розвиток творчого потенціа­лу педагогічного колективу в цілому, на досягнен­ня оптимальних результатів навчання, виховання й розвитку конкретних учнів, класів. В школі на належному рівні організована робота з молодими вчителями. Так, заступником директора з навчальної роботи Гавій Г.М., протягом першого семестру 2016-2017н.р. було проведено ряд заходів з молодими вчителями, а саме: консультації з питанm організації навчально – виховної роботи, складання орієнтовного індивідуального плану молодого вчителя, розвитку пізнавальних інтересів учнів у процесі навчання та індивідуальні методичні рекомендації. На належному рівні організована система наставництва. Роботу вчителя – наставника розглядаємо як одне з найважливіших громадських доручень. Вчителі – наставники Чуп М,С., Сочка С.І., Стадник В.В.згідно з індивідуальним планом роботи з молодими вчителями складали індивідуальний план роботи молодих учителів з урахуванням їх потреб і можливостей, розробленняконспектівуроків, факультативних занять, ознайомлення з науково – методичною літературою, надавали індивідуальні консультації. Заступником директора з НР Гавій Г.М. було відвідано уроки молодих колег Біланин Т.С. та Леврінца Т.Л., а також виховне заняття вихователя ГПД Потюк С.В. До роботи молоді колеги відносяться відповідально: вірно й акуратно ведуть шкільну документацію, до уроків готують ілюстративний матеріал та розгорнуті поурочні плани, у своїй роботі використовують ІКТ, звертаються за допомогою та консультацією з питань навчально-виховного та організаційного плану до своїх наставників, старших колег та адміністрації школи.

Протягом першого семестру 2016-2017 навчального року активно працювали предметні МО вчителів початкових класів та суспільно-гуманітарного циклу, вивчався стан викладання окремих предметів у початкових класах.Директором школи Лужецькою Н.В., заступниками директора Гавій Г.М.та Андрейчик М.В. було відвідано уроки літературного читання, української та угорської мови в 1-А, Б (учителі Фабіян Е.Б., Бардош Е.Г.), 2-Б (вчитель Чуп М.С.), 3-А (вчитель Кіш А.А.), з предмета «Я у світі» - у 3-Б класі ( вч. Микитич М.Ю.). Перевірялась техніка читання, стан ведення учнівських зошитів (робочих та для контрольних робіт), ведення класних журналів тощо. За підсумками вивчення даного питання виявлено, що всі вчителі початкової ланки у класах з українською мовою навчання відповідально ставляться до своєї роботи, вірно ведуть шкільну документацію, слідкують за правильністю ведення  учнівських зошитів, своєчасно і якісно здійснюють їх перевірку, добре готуються до проведення уроків, використовують ІКТ та інші інноваційні методи в навчально – виховному процесі. Вчителі у класах з угорською мовою навчання теж використовують ІКТ, мають вірно складені календані плани та поурочні плани, однак вони нерідко є формальними, оскільки запланований учителем обсяг матеріалу дуже рідко можнареалізувати на уроці в класах з низькою мотивацією до навчання. Крім того, вчителі Кофланович М.С., Кіш А.А. формально ставляться до ведення та перевірки учнівських зошитів. До всіх, без винятку, вчителів початкових класів з угорською мовою навчання є зауваження щодо ведення класних журналів тощо.

На базі нашої школи пройшли районні практичні семінари вчителів фізики, трудового навчання та англійської мови. Вчитель трудового навчання і фізики Стадник В.В., молода вчителька фізики Біланин Т.С., вчителька англійської мови Хвуст П.Ю.  добре підготувалися до проведення цих заходів. Інші педагоги школи також брали активну участь у підготовці до проведення семінарів.

У середній та старшій ланках школи результативною є робота в галузіроботи з обдарованими школярами та підготовкаїх до районнихтурівконкурсів, олімпіад.

Учні, що досягли найкращих результатів у І (шкільному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, були делеговані на ІІ етап з 10 дисциплін: з  фізики,правознавства, географії, трудового навчання,  української мови та літератури, біології,  математики, англійської мови, історії та хімії. Наша школа гостинно приймала учасників ІІ туру олімпіади з трудового навчання.

 

Результати участі учнів нашої школи у ІІ турі предметних олімпіад:

  1. Історія

Концівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

Пида Анастасія Олегівна

8-21

3

1

4

0

3

5

16

Концівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

Ковтан Діана Валеріївна

9-29

8

7

0

2

4

17

38

ІІ

Концівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

 Федор Аліна Василівна

11-14

6

6

2

6

4

8

32

ІІІ

 

  1. Правознавство

Концівська ЗОШ

 І-ІІІ ступенів

Ковтан Діана Валеріївна

9-2

6

7,5

5

8

7

4

37,5

І

 

Концівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

Адам Роксолана Робертівна

7/1

2

1

3

0

0

6

Концівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

Ковтан Діана Валеріївна

9/14

1

1

2

1

2

7

 -

  1. Фізика
  2. Географія

Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Ісмайлова Олександра Рафаелівна

01/8

2

0

0

3

0

7

12

Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Ковтан Діана Валеріївна

19/9

8

4

3

3.5

0

7

25.5

ІІІ

  1. Трудове навчання

Концівська ЗОШ

Бельо Марк Васильович

60

ІІ

Концівська ЗОШ

 

Образ Іван Михайлович

70

І

  1. Українськамова та література
 

Концівська ЗОШ

І-ІІІ ступенів

Галамба Дарія

Олександрівна

1

7

1,5

2

4

2

2

5

23,5

Концівська ЗОШ

І-ІІІ ступенів

Ковтан Діана Валеріївна

2

5

1

2

6

1

1

!,5

3

20,5

 -

                             
  1. Біологія

Концівська ЗОШ

Ковтан Діана Валеріївна

35

 

-

  1. Математика

Концівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

 

Ковтан Діана Валеріївна

9/19

1

3

1

2

2

9

Концівська

ЗОШ І-ІІІ ст.

 

Ісмайлова Олександра Рафаелівна

8/19

1

3

2

2

0

8

 -

 

 

 

 

 

 

 

  1. Англійська мова

БельоМарк Васильович

Концівська ЗОШ І – ІІІ ступенів

10/09

20

18

7

5

50

 

  1. Хімія

Концівська ЗОШ

 

Славич Ірина Василівна

2

Концівська ЗОШ

 

Ісмайлова Олександра  Рафаелівна

8

 -

 

УІІ етапі ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика взяли участь 3 учениці. На жаль, уперше за багато років участі в цьому конкурсі не маємо жодного переможця.

17,5 б.

Ковтан Діана Валеріївна

Концівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

 

18 б.

Ісмайлова Олександра Рафаелівна

Концівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

 

 

Учениця 9-Б класу Ковтан Діана була делегована на ІІ етапVІ Міжнародного мовно – літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка, та з об’єктивних причин до місця признач не змогла дістатися.

 

Учениця 11 класу Славич Ірина братиме участь у ІІ етапі конкурсу МАН з історії України, який проходитиме 10 січня 2017 року при РЦДТ.

Таким чином, 2 учнів школи готуються до участі в ІІІ (обласному) турі олімпіад: учениця 9-Б класу Ковтан Діана - з правознавства (вчитель Шимоня Н.М.) та учень того ж 9-Б класу Образ Іван – із трудового навчання (вчитель Стадник В.В.).

 

Однаку здійсненні методичної роботи мали місце окремі недоліки:

  • Окремі вчителі недостатньо працюють з обдарованими учнями;
  • з окремих предметів не було делеговано жодного учасника на участь у ІІ етапі олімпіад: інформаційні технологій, астрономія, економіка та екологія (вивчатиметься в ІІ семестрі).
  • не всік rерівники МО дотримуються графіків проведення предметних тижнів;

 

На підставі зазначеного вище, керуючись завданнями, які стоять перед педагогічним колективом на навчальний рік, з метою підвищення ефективності методичної роботи, удосконалення змісту і форм методичної роботи по підвищенню науково-теоретичного рівня і професійної майстерності педагогічних кадрів

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Педколективу школи у своїй роботі і надалі використовувати інформаційні технології, інноваційні методи роботи з метою надання учням якісних освітніх послуг.

2. Заступнику директора з навчальної роботи Гавій Г.М.:

2.1. Надалі працювати над підвищенням рівня методичної роботи в школі.

2.2 Організувати діяльність колективу на вирішення основних напрямків і завдань, визначених наказом № ___від_____2016 року «Про організацію методичної роботи школи у 2016-2017навчальному році». 

3. Керівникам предметних МО:

3.1.На засіданні МО обговорити питання, щодо посилення роботи з обдарованими учнями.

3.2. Проаналізувати та прийняти до уваги результати районних олімпіад з базових дисциплін.

3.3. Створити банк даних обдаровани хучнів з даних предметів. 

4. Оголосити подяку вчителям Шимоні Н.М., Стаднику В.В.,Опаленик В.Ю. за сумлінну роботу з підготовки учнів до ІІ етапу предметних олімпіад з базових дисциплін у 2016-2017 н.р. та досягнутих ними призових місць.

7. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з навчальної роботи Гавій Г.М.

 

 

 

Директор школи:                                     Н.В.Лужецька

Категорія: Накази | Переглядів: 2786 | Додав: konchaza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша адреса
КОНЦІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 
УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Концово, вул. Миру, 161

E-MAIL:

koncivska-zos@meta.ua

тел.: (0312)727-054

skype:konchaziiskola


Категорії розділу
Накази [143]
Новини в сфері Освіти [24]
Цікаві статті [142]
Оголошення [72]
Нова українська школа 2022-2023 [0]
Нова українська школа 2020 - 2021 [17]
Нова українська школа 2019 - 2020 [13]
Нова українська школа 2018 - 2019 [58]
Інклюзивне навчання [8]
Національно-патріотичне виховання [69]
Виховна робота [316]
Екологічне виховання [17]
Військово-патріотичній гра «Сокіл» (Джура) [17]
БЖД учасників осітнього процесу [20]
Навчальна робота [29]
Протидія булінгу [17]
Гурткова робота [20]
Робота психолога [12]
Співпраця з садочками [5]
Все буде Україна [29]

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Енциклопедії
  • Teксти пісень
  • Українська мова
  • Літературна
  • Українського козацтва
  • З фізики
  • Кругосвіт
  • Дитяча "ФОЛІО"
  • Снів
  • Квітів
  • Лікарські рослини
  • Офіційні сайти