Четвер, 28.03.2024, 22:59Вітаю Вас Гість | RSS
Концівський ліцей
 з українською та угорською мовами викладання
Меню сайту
Пошук
Кнопка сайту

[ Отримати код:]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 188
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Географія сайту
Потрібно знати!!!

Канікули:

Осінні: з 29.10 по 04.11
Зимові: з 29.12 по 13.01
Весняні: з по


Навчальний рік закінчується:

для 1-8-х та 10 класів -
для 9-х класів -
для 11-х класів -


ДПА:

для 4-х класів - з по
для 9-х класів - з по
для 11-х класів - з по


ЗНО:

з по

Погода!!
Головна » 2012 » Березень » 23 » «Професіоналізм вчителя – джерело розвитку сучасної освіти»
12:27
«Професіоналізм вчителя – джерело розвитку сучасної освіти»
«Професіоналізм вчителя – джерело розвитку сучасної освіти»
    День 22  березня 2012 року  збагатив цікавими подіями життя колективу Концівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Згідно річного плану роботи відділу освіти та у справах національностей Ужгородської РДА, на базі школи відбувся семінар-практикум «Формування мовленнєвих компетентностей учнів шляхом використання методу проектів на уроках світової літератури». У програмі семінару-практикуму -цікаві різноманітні заходи, підготовлені дружнім колективом школи: відкритий урок із світової літератури засвідчив високу майстерність та неабиякий хист вчительки-новатора вищої категорії, «старшого вчителя» Гавій Г.М.
Роботу педагогічного та учнівського колективів по забезпеченню рівного доступу всіх учнів до здобуття повної загальної середньої освіти презентувала директор школи Федорова О.В. Присутні ознайомилися з роботою шкільної бібліотеки (Костик С.Ю), зі шкільним музеєм-світлицею (Теслович А.І), з театральною та художньою студіями (Рендер Я.І., Горгош Н.В.). Але найбільше захоплюючих  вражень було від виступу юних артистів школи на сцені актової зали…
    Робота вчителя - це напружена праця серця і творчість розуму. Тому на уроках світової літератури вчитель Гавій Г.М. велику увагу приділяє формуванню творчих здібностей школярів засобами літератури, залучає їх до творення уроку, адже урок – це співпраця, співтворчість. Так на відкритому уроці  у 7-Б класі на тему: «Формування характеру Деві в надзвичайних умовах» за оповіданням англійського письменника Дж. Олдріджа Ганна Михайлівна висвітлила тему відносин між батьками та дітьми на прикладі головних героїв твору, намагалася донести до учнів красу та вічні моральні цінності, що пробуджують душу. На уроці використані інноваційні методи, учні мали змогу побачити мультимедійну презентацію, уривки із  художнього фільму, створеного за сюжетом оповідання.

 
     Завдяки самовідданій творчій праці вчителя музики Рендер Я.І. та керівника гурткової роботи Рендера І.Д. стало можливими проведення в школі  захоплюючих концертних програм та позакласних заходів. Виховний захід «Рідна мова - душа народу» гідно оцінили вчителі району.
       Присутні гості – вчителі світової літератури шкіл району насолоджувалися концертною програмою «Барви рідної мови» та  драматичним мистецтвом учнів восьмого класу, які виконували уривок з поеми Т.Г.Шевченка «Катерина». Справжнісінькі таланти демонстрували юні артисти Кірик Ангеліна і Тетяна, Дуркот Христина і Наталка, Чуп Катерина, Крайнянська Василина, Славич Ірина, Зінич Янек, Галаговець Михайло, Куклишин Валентин, Роман Олеся, Баті Юрій, Костів Іванна, Рега Мар»яна та багато інших учнів під керівництвом талановитих педагогів, вчительки музики Рендер Я.І., керівника гурткової роботи Рендер І.Д.
 
   З доповіддю «Використання інформаційних технологій на уроках світової літератури» виступила Гливка М.І., голова районного МО, вчитель світової літератури та російської мови В.Лазівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Методист РМК Сабовчик В.М. ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями по підготовці випускників шкіл до здачі  ЗНО із світової літератури.

    Цього ж дня відбулася зустріч з лікарем- наркологом Ужгородського району Миколою Пізняком, який виступив із  лекцією для учнів 8-10 класів на тему: «Шкідливі звички. Згубний вплив алкоголю, наркотиків і тютюну на організм людини. Здоровий та тверезий спосіб життя.»


   Психолого-педагогічне обстеження учнів 1-4 класів для переведення їх на колективну форму навчання за спецпрограмою здійснювала  медико-психолого-педагогічна комісія, очолювана Райнігер Г.Й.

  У школі велика увага приділяється формуванню здорового способу життя, адже саме повноцінний фізичний розвиток учнів, формування фізично, психічно і морально здорової особистості є умовою для її самореалізації в дорослому житті.

Н.В.Лужецька
заступник директора Концівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з навчально-виховної роботи, «старший вчитель» . вчитель вищої категорії.






Категорія: Цікаві статті | Переглядів: 1493 | Додав: konchaza | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша адреса
КОНЦІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 
УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Концово, вул. Миру, 161

E-MAIL:

koncivska-zos@meta.ua

тел.: (0312)727-054

skype:konchaziiskola


Категорії розділу
Накази [143]
Новини в сфері Освіти [24]
Цікаві статті [142]
Оголошення [72]
Нова українська школа 2022-2023 [0]
Нова українська школа 2020 - 2021 [17]
Нова українська школа 2019 - 2020 [13]
Нова українська школа 2018 - 2019 [58]
Інклюзивне навчання [8]
Національно-патріотичне виховання [69]
Виховна робота [316]
Екологічне виховання [17]
Військово-патріотичній гра «Сокіл» (Джура) [17]
БЖД учасників осітнього процесу [20]
Навчальна робота [29]
Протидія булінгу [17]
Гурткова робота [20]
Робота психолога [12]
Співпраця з садочками [5]
Все буде Україна [29]

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Енциклопедії
  • Teксти пісень
  • Українська мова
  • Літературна
  • Українського козацтва
  • З фізики
  • Кругосвіт
  • Дитяча "ФОЛІО"
  • Снів
  • Квітів
  • Лікарські рослини
  • Офіційні сайти