Четвер, 25.04.2024, 16:26Вітаю Вас Гість | RSS
Концівський ліцей
 з українською та угорською мовами викладання
Меню сайту
Пошук
Кнопка сайту

[ Отримати код:]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 188
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Географія сайту
Потрібно знати!!!

Канікули:

Осінні: з 29.10 по 04.11
Зимові: з 29.12 по 13.01
Весняні: з по


Навчальний рік закінчується:

для 1-8-х та 10 класів -
для 9-х класів -
для 11-х класів -


ДПА:

для 4-х класів - з по
для 9-х класів - з по
для 11-х класів - з по


ЗНО:

з по

Погода!!
Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Сталий туризм - інструмент для розвитку
19:15
Сталий туризм - інструмент для розвитку

Сталий туризм - інструмент для розвитку

Такий девіз туристичного руху на 2017 рік проголосила Всесвітня туристична організація з центром у Іспанії. Щороку 27 вересня в Україні святкують Всесвітній день туризму. Це свято в 1979 році встановила Генеральна асамблея Всесвітньої туристичної організації в Іспанії. В Україні День туризму встановлено наказом другого президента,  Леоніда Даниловича Кучми, (№ 1047\98   1998 р.). Мета цього свята  не тільки активна пропаганда туризму та зміцнення міжнародних зв’язків, але й висвітлення вкладу туризму в розвиток світової економіки, зміцнення здоров’я людини.

Дух цьогорічного свята активно підхопила шкільна спільнота Концівської ЗОШ І-ІІІ ст. Відкрила  дні туризму директор школи Н.В.Лужецька. вступний  інструктаж про етапи свята провели заступник директора з виховної роботи М.В.Андрейчик та вчитель фізкультури О.М.Єрьоміна. З історією розвитку туризму учнів ознайомила вчитель географії В.Ю.Опаленик

Це свято стосується кожного з нас.

Учні 5-8 та 9-11 класів змагалися з різних видів спорту: підтягування, віджимання, бігу на короткій дистанції (30 метрів), стрибки в довжину, стрибки на скакалці, змагання з тенісу і баскетболу.

 Завзяття і здоровий дух суперництва  не вгавав ще довго. Шкільне подвір’я перетворилося на стартову площадку майбутніх учасників великого туризму - подорожувачів по рідній землі, посланців миру в інші країни…

Кожна людина хоча б раз у житті подорожувала, змінювала привичну обстановку і тим самим відчувала більшу повноту життя. Але, перш за все, День туриста стосується працівників, які присвятили свою працю і талант цій почесній романтичній і оздоровчій дипломатичній народній місії.

 День туризму завжди святкують з особливим розмахом: проходять різноманітні туристичні заходи, мета яких показати в найбільш вигідному світлі туризм і як бізнес, і як вид спорту, і як спосіб життя любителів подорожувати.

Відомо, що країна-ініціатор святкування дня туризму щороку оголошує оновлений девіз цього свята.

Відрадно, що в школі працюють такі «Аси» молодіжного туризму, які зуміли  прищепити любов до активного здорового способу життя школярам всіх вікових категорій.

Це, перш за все,  керівник гуртка юних туристів, Є.С.Грабар, вчитель фізичного виховання, Єрьоміна О.М. та часті гості школярів, працівники Закарпатського  центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді, Іван Шелох і Віктор Малетич, які на святі виступали в ролі «суддів на етапах».

 Учасники свята із захопленням привітали ветерана туристичного руху Закарпаття, одного з ініціаторів туристичної «Карпатії» в минулому столітті, легенду туристичного руху закарпатців, ветерана туризму, Костянтина Федоровича Саса.

До свята готувалися заздалегідь: видано наказ директора по школі, оргкомітетом розроблено Положення про проведення спортивної туристичної естафети присвяченої відзначенню Дня туризму, визначено етапи змагань:

  1. Перенесення потерпілого.

  1. Путанка.

  1. Рух по купинах.

4. Паралельні мотузки.

На змаганнях траплялися різні ситуації. 

5. Встановлення туристичного намету.

До участі в змаганнях запрошено команди учнів 5-8 та 9-11 класів, що належать до основної групи фізичного виховання, а також учні, які отримали спецдопуск лікаря. До складу кожної з 11 команд входили 5 учнів в т.ч. не менше 2 дівчат. Отже, кожна естафета, як командне змагання, визначила переможців за двома віковими категоріями. Команди, які посіли І, ІІ, ІІІ призові місця нагороджені  грамотами організаторів змагань.

Серед учасників молодшої вікової категорії І місце виборола команда «Чемпіони»  учнів 8 класу, капітан команди Тобак Мартін, та команда «Юні козаки» 10 класу, капітан команди Гулей Максим.

ІІ місце відповідно посіли команда «Шипот» 5 класу та  команда «Лідери» 11 класу (капітани Близнець Юлія та Даничку Вівієн).


           На ІІІ місці опинилися команда «Спартанців» 9 класу  (капітан Олень Юрій) та команда «Сокіл» 5 класу (капітан Рега Михайло). В лідерах змагань виступила команда «Чірікля», учасники якої також приємно вразили своєю спритністю на чолі з капітаном команди Муржо Йосипом.

Підсумки шкільних туристичних змагань - 2017 р. підтвердили девіз свята, як інструмент  до сталого розвитку кожного учасника і показали, що перемогла дружба та настирливість і активність на  заняттях.

Фото на згадку з організаторами свята юного туриста і побажання наступних перемог – подолання нових туристичних маршрутів та встановлення рекордів сильних, спритних і умілих.

Дуже приємно, що на честь відкриття Дня туризму  голова Холмківської сільської ради  ( Т.Ю. Вачиля) подарувала нашим школярам комплект м’ячів-буде з чим тренуватися. Дякуємо, шановна Тетяно Юріївно!

Опис і фотоматеріали О.В.Федорової

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 777 | Додав: tibiko87 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша адреса
КОНЦІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 
УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Концово, вул. Миру, 161

E-MAIL:

koncivska-zos@meta.ua

тел.: (0312)727-054

skype:konchaziiskola


Категорії розділу
Накази [143]
Новини в сфері Освіти [24]
Цікаві статті [142]
Оголошення [72]
Нова українська школа 2022-2023 [0]
Нова українська школа 2020 - 2021 [17]
Нова українська школа 2019 - 2020 [13]
Нова українська школа 2018 - 2019 [58]
Інклюзивне навчання [8]
Національно-патріотичне виховання [69]
Виховна робота [316]
Екологічне виховання [17]
Військово-патріотичній гра «Сокіл» (Джура) [17]
БЖД учасників осітнього процесу [20]
Навчальна робота [29]
Протидія булінгу [17]
Гурткова робота [20]
Робота психолога [12]
Співпраця з садочками [5]
Все буде Україна [29]

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Енциклопедії
  • Teксти пісень
  • Українська мова
  • Літературна
  • Українського козацтва
  • З фізики
  • Кругосвіт
  • Дитяча "ФОЛІО"
  • Снів
  • Квітів
  • Лікарські рослини
  • Офіційні сайти