П`ятниця, 19.04.2024, 00:20Вітаю Вас Гість | RSS
Концівський ліцей
 з українською та угорською мовами викладання
Меню сайту
Пошук
Кнопка сайту

[ Отримати код:]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 188
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Географія сайту
Потрібно знати!!!

Канікули:

Осінні: з 29.10 по 04.11
Зимові: з 29.12 по 13.01
Весняні: з по


Навчальний рік закінчується:

для 1-8-х та 10 класів -
для 9-х класів -
для 11-х класів -


ДПА:

для 4-х класів - з по
для 9-х класів - з по
для 11-х класів - з по


ЗНО:

з по

Погода!!
Головна » 2015 » Березень » 28 » Урок Патріотизму, Духовності, Доброти…і милосердя для учнів Концівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. - Канікули!!! - -Ура!!
09:49
Урок Патріотизму, Духовності, Доброти…і милосердя для учнів Концівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. - Канікули!!! - -Ура!!

Урок Патріотизму,  Духовності,  Доброти…і милосердя для учнів Концівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

-          Канікули!!!

-          -Ура!!! Відпочинемо від уроків…

Але наші учні щодня приходили до школи – дуже серйозно готувалися до найвідповідальнішого концерту для ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ: розмальовували газету, готували конверти, вирізували голубів, підбирали віршики, щоб підписати книгу для  солдата…, вдосконалювали на репетиціях свою акторську майстерність.

Відкрила незвичайний урок директор Концівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Лужецька Н.В. Патріотизм,  Духовність,  Доброта…і краса творчості, і побажання багато літ прожити в мирі, здоров’ї,  радості зі своїми рідними…та прийняти невеличкий подарунок від дітей…

Привітна зустріч персоналу, сумовиті глядачі-воїни, багато з яких прийшли в актову залу на милицях, з перев’язками, з болем у очах і тихо посідали… Тихо. Вже потім нас  спитає начальник госпіталю: «А Ви бачили їхні очі?»…Бачили. Але ж «Краса врятує світ… Чи, можливо, - доброта? Ні, світ від війни врятує мужність і громадянська єдність українців  – мудрих, відважних,  високоморальних,  толерантних патріотів рідної землі.

Юні артисти вручили хліб-сіль  одному з  присутніх на концерті солдатові – ним виявився доброволець з Виноградівського району – Іван Августинович Втерамта.

Діти бачили його радісні очі, гордість… і з великим задоволенням дарили свої  щирі привітання всім присутнім. Нам так хотілося повернути на їхні обличчя радість!!!

Юна артистка колективу «Храм душі», Даринка Галамба виконала пісню « Україночка».

Національно-патріотичну тематику концерту продовжила учениця  3 класу, Кірик Юліанна, а

учениця 9 класу, Азарова Юлія була неповторною з чудовою українською піснею «Вольная воля». Зал засвітився радістю, коли юні артисти майстерно виконали «Веселий танець» з неповторними чарами українського національного колориту. І нарешті, виступ найменшої «Зірочки» шкільної естради, Юлії Райхель визвав бурхливі оплески глядачів.

 Ми раділи разом з дітьми, коли іскорки сміху засвітилися на обличчях солдат – бадьорий український танець «Варенички мої» наповнив залу веселим сміхом.

Щр й казати, український добрий гумор у дитячому виконанні зумів відволікти глядачів від атмосфери госпіталю…Життя прекрасне!!!

 Особливо, коли в такт музиці, української пісні та бадьорої танцювальної мелодії, що супроводжували  ритмічний жартівливий танець сповнений дитячої безпосередності і позитиву, затанцювали милиці і поранені ноги  солдата вже не так важко пересувалися. Адже щира дитяча гра в талановитому виконанні  юних артистів сколихнула бажання радіти життю, а, отже, пробудила  життєві сили до повного  виздоровлення.  - -

  • Виздоровіємо і повернемося туда..,, бо хто, як не ми???»

А скептик десь зі сторони заперечує:  «Та ж прячуться від чергової хвилі мобілізації»…

«Хто прячеться?», - запитаєте Ви…  І нехай Вам переказують сумнівні  сюжети любителі побалакати. А там… Чи чули??? Мені казали… Такі чутки розвінчує голос  солдата з хлібом і сіллю у руках: «Я сам попросився захищати Україну». (потім, задумавшись,  додав: «Бо хто як не ми?»). Він розказує про  своє життя в мальовничому селі десь  під Виноградовим, про рідню і односельчан. І підкреслює:  «У нас , хоча люди різних національностей, але  люблять Україну і готові захищати її. Я скоро знову поїду туди… Ось виступ Ваших діток записав собі на телефоні. Бо це  піднімає  мою  віру, що повернуся,…». «І я доброволець, - признається інший солдат. – ми тут всі як браття».

В залі панувала атмосфера доброти і творчості, яка єднає різні покоління  маминою  молитвою. .. за дітей, за мир, за Україну  …То ж пісня у виконанні Даринки Галамби звучала як заключний акорд  цього єднання. «…Я зведу до неба крильця-рученята, Помолюсь за маму, помолюсь за тата…, і за Україну…»

З найкращими побажаннями виступила керівник  шкільної театральної студії «Храм душі» Концівської ЗОШ І-ІІІ ступенів від РЦДТ Ужгородського району, Ярослава Іванівна Рендер, завдяки педагогічному і театральному таланту якої  в Концівській ЗОШ І-ІІІ ступенів вже виховано не одне покоління юних артистів. Слова вдячності за самовіддану працю також висловлюємо Івану Дмитровичу  Рендер, керівнику  шкільної танцювальної студії,  голові Холмківської сільської ради, Тетяні Юріївні Вачилі, яка організувала актив села на підтримку нашої ініціативи – виступити  з благодійним концертом для збору коштів воїнам, що проходять реабілітацію та лікування в Мукачівському  військовому госпіталі. Під час гала-концерту наших школярів 15 березня 2015 року зібрано 2000 гривень, які розподілено рівними частинами  в саморобні дитячі конверти зі словами любові  між присутніми на концерті воїнами АТО.

Діти вручили кожному воїну книгу, голуба миру, та  пригощали солодощами.

Зустріч видалася на славу

26 березня – передостанній день канікул. Він виявився напрочуд насиченим, сонячним і багатим на події: і виступ з благодійним концертом перед воїнами легендарної 128 бригади, і безпосередня участь у акції «Вручи книгу солдату», акції «Воїнам АТО – голуб  миру»,  «Воїнам АТО – наш уклін і вдячність»  і чудова екскурсія  з настоятелем Ракошинського монастиря, отцем Митрофаном та молитва за здоров’я рідних і всіх ближніх. За екскурсійну поїздку до чудового міста Мукачева, огляд історичної пам’ятки «Замок-Паланок». За все-все висловлюємо подяку Мар’яні Іванівні Михайлишині, начальнику відділу освіти  Ужгородської РДА, яка посприяла нашому колективу у транспортному забезпеченні цієї важливої для всіх нас поїздки. Пізно ввечері стомлені, але щасливі розходилися по домівках.

О.В.Федорова – педагог-організатор, вчитель-методист, відмінник освіти України

 

Категорія: Цікаві статті | Переглядів: 631 | Додав: konchaza | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша адреса
КОНЦІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 
УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Концово, вул. Миру, 161

E-MAIL:

koncivska-zos@meta.ua

тел.: (0312)727-054

skype:konchaziiskola


Категорії розділу
Накази [143]
Новини в сфері Освіти [24]
Цікаві статті [142]
Оголошення [72]
Нова українська школа 2022-2023 [0]
Нова українська школа 2020 - 2021 [17]
Нова українська школа 2019 - 2020 [13]
Нова українська школа 2018 - 2019 [58]
Інклюзивне навчання [8]
Національно-патріотичне виховання [69]
Виховна робота [316]
Екологічне виховання [17]
Військово-патріотичній гра «Сокіл» (Джура) [17]
БЖД учасників осітнього процесу [20]
Навчальна робота [29]
Протидія булінгу [17]
Гурткова робота [20]
Робота психолога [12]
Співпраця з садочками [5]
Все буде Україна [29]

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Енциклопедії
  • Teксти пісень
  • Українська мова
  • Літературна
  • Українського козацтва
  • З фізики
  • Кругосвіт
  • Дитяча "ФОЛІО"
  • Снів
  • Квітів
  • Лікарські рослини
  • Офіційні сайти