П`ятниця, 29.03.2024, 17:47Вітаю Вас Гість | RSS
Концівський ліцей
 з українською та угорською мовами викладання
Меню сайту
Пошук
Кнопка сайту

[ Отримати код:]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 188
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Географія сайту
Потрібно знати!!!

Канікули:

Осінні: з 29.10 по 04.11
Зимові: з 29.12 по 13.01
Весняні: з по


Навчальний рік закінчується:

для 1-8-х та 10 класів -
для 9-х класів -
для 11-х класів -


ДПА:

для 4-х класів - з по
для 9-х класів - з по
для 11-х класів - з по


ЗНО:

з по

Погода!!
Головна » 2017 » Грудень » 25 » Зимові візерунки шкільного грудня -2017.
14:36
Зимові візерунки шкільного грудня -2017.

Зимові візерунки шкільного грудня -2017.

         Припорошив грудень легесеньким сніжком дерева та будинки. А на вулиці ледь-ледь біліє білесенький пушок… «Де ж та зима з кучугурами снігу? - запитують діти. - Ну коли вже зможемо зліпити  справжнісіньку Снігову Бабу чи Снігову Королеву?»… А педагоги тільки загадково посміхаються: «Прийде незабаром зимонька-Снігуронька. Побачите.»

        6 грудня відсвяткували  Мікулаша. Ченгері Сілард щедро пригощав усіх цукерками. І колеги-угорці  демонстрували святкові номери, які з захопленням виконували учні.

  19 грудня  радісно зустріли свято Миколая. Бадьоро звучали в Актовій залі урочисті пісні «О хто-хто Миколая любить»…, Привітання-побажання, стільки добра, тепла і ласки линуло звідусіль. І обличчя радістю світяться. Це ж переддень  Різдва Христового і Нового 2018 року, і Старого Нового Року, який прийде до нас з Меланкою,…

         Це незвичайний рік, бо  Україна вперше офіційно відзначила католицьке Різдво. ( Ще 16 листопада 2017 року Верховна Рада України проголосувала за закон, згідно з яким 25 грудня стало вихідним днем. Депутати наполягали на тому, що католицьке Різдво святкується в «усьому світі» і в Україні варто виявити толерантність до всіх християн). 

         « Все, як Бог приказав», - хтось висловився народною приказкою. Наші колеги аж повеселішали. Хоча колектив щиро сумує разом з нашою Едітою Габорівною у звязку з трагічною втратою найріднішої людини. Важко знайти слова, щоб виразити біль… Жодні слова його не загоять – тільки  плин часу притишить спомин…А коридори школи наповнюються зимовою символікою.

 Красуню-ялинку школярам подарила голова сільської ради села Холмок, Т.Ю.Вачиля. Як красиво вписалося це чарівне створіння природи в шкільному коридорі-залі! Виблискує вогниками і прикрасами. Парламент школи на своєму черговому засіданні оголосив конкурс між класами на виготовлення кращих новорічних прикрас, на кращу новорічну стінгазету, яку неодмінно виставлять на видному місці. Тож перше місце зайняли учні 8 класу (лідер класу Максим Коваль, класний керівник Марина Іванівна Солонтай). Саме їхня Новорічна газета визнана кращою. Відмітили старанність Максима Коваля, Опанасюк Людмили, Тобак Каміли, Галамба Дарини, Райхель Юлії, Адам Роксолани, - багато їх, юних талантів, а хочеться всіх назвати, бо це незвичайні учні – це таланти. І сприяють розвитку талантів наші колеги. 

         Вивчення і повторення, підсумкові контрольні та тематичні роботи за семестр з предметів державного компоненту, всі заклопотані, це ж уже пів року провчилися. А які результати? Комусь хочеться покращити оцінку з математики, мови, історії, а хтось гордо заперечує: «Я ще встигну вивчити!».  А в післяурочний час репетиції, треніровки, практичні заняття юних художників, юних танцюристів, артистів-солістів, які наполегливо вдосконалюють кожне сказане слово, кожен жест. Всім відомо, що після Новорічного ранку – святкування Новорічної Ялинки відбудеться Великий шкільний концерт з гостями і батьками, з Дідом Морозом і Снігурочкою, з подарунками для всіх учнів 1-4 класів…

  18 грудня ще одна подія в житті талановитих учнів, особливо тих, хто залишився без батьківської опіки. 20 щасливчиків у супроводі педагога-організатора та шкільного психолога відвідали районне свято Новорічної Ялинки в місті Ужгороді. Свято відкрили артисти драмтеатру традиційною Новорічною виставою з використанням казкових сюжетів «Бре́менські музика́нти» (нім. Die Bremer Stadtmusikanten) — казка братів Грімм. Після вистави в фойє театру вручення новорічних подарунків і фотосесії біля ялинки.

      19 грудня  10 учнів запрошені на обласне свято Новорічної Ялинки, яке розпочалося зі святкового обіду у приміщенні початкових класів ЗОШ №6 м. Ужгорода. Продовження свята в Драмтеатрі з переглядом вистави «Попелюшка». (автор Шарль Перро. Історія казки «Попелюшка», написаної більш ніж 300 років тому, надзвичайно цікава. Наприклад, брати Грімм ще в дитинстві почули її від своєї французької гувернантки (няні) і вирішили, що ця казка — народна). 

     З театру шкільний автобус підвіз учасників до обласної держадміністрації, де височіє найкраща ялинка Закарпаття. Саме 19 грудня її запалені вогники вперше сповістять про початок Новорічних свят. Маючи кілька хвилин вільного часу до початку концерту, учні попросили провести для них екскурсію в будинок Народної ради Закарпаття. Дехто зголосився, що після закінчення школи і університету хоче тут працювати, декому захотілося  досягти ще більших владних висот. Це ж так добре, що наші талановиті учні виховують в собі здорові амбіції участі в державотворчих процесах Батьківщини. «А поки що, - підсумували почуте,- треба ще багато вчитися!».

 Концерт підготовлений на славу. Дехто зігрівався, підтанцьовуючи в такт артистам, але холод нікого не злякав. Ішли зі свята задоволені, з добротними подарунковими пакетами від Діда Мороза, як і належить в такі дні.

   То ж на шкільному святі ялинки зустрічали Діда Мороза, як доброго давнього знайомого. Відкрила свято шкільної ялинки заступник директора школи з навчальної роботи Гавій Ганна Михайлівна. Продовжили свято юні артисти під керівництвом Рендер Ярослави Іванівни.

 За вручені подарунки віддячили запальними танцями і ліричними відступами, казковими сюжетами і піснями…Всім сподобався підготовлений концерт. Дякували і класним керівникам, і вчительці музики та співів Рендер Ярославі Іванівні та керівнику танцювальних гуртків Івану Дмитровичу. Фоторепортаж з концерту свідчить про неабиякі таланти і вихованців, і педагогів…Здраствуй-здраствуй Новий 2018 рік. Як бути обережним і берегти здоров’я та життя під час канікул всі учні дізналися під час чергового інструктажу. Попереду радість –  канікули. Ура!!! .

Грудневий репортаж вела  Олена Федорова

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 499 | Додав: konchaza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша адреса
КОНЦІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 
УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Концово, вул. Миру, 161

E-MAIL:

koncivska-zos@meta.ua

тел.: (0312)727-054

skype:konchaziiskola


Категорії розділу
Накази [143]
Новини в сфері Освіти [24]
Цікаві статті [142]
Оголошення [72]
Нова українська школа 2022-2023 [0]
Нова українська школа 2020 - 2021 [17]
Нова українська школа 2019 - 2020 [13]
Нова українська школа 2018 - 2019 [58]
Інклюзивне навчання [8]
Національно-патріотичне виховання [69]
Виховна робота [316]
Екологічне виховання [17]
Військово-патріотичній гра «Сокіл» (Джура) [17]
БЖД учасників осітнього процесу [20]
Навчальна робота [29]
Протидія булінгу [17]
Гурткова робота [20]
Робота психолога [12]
Співпраця з садочками [5]
Все буде Україна [29]

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Енциклопедії
  • Teксти пісень
  • Українська мова
  • Літературна
  • Українського козацтва
  • З фізики
  • Кругосвіт
  • Дитяча "ФОЛІО"
  • Снів
  • Квітів
  • Лікарські рослини
  • Офіційні сайти