Субота, 27.04.2024, 05:45Вітаю Вас Гість | RSS
Концівський ліцей
 з українською та угорською мовами викладання
Меню сайту
Пошук
Кнопка сайту

[ Отримати код:]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 188
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Географія сайту
Потрібно знати!!!

Канікули:

Осінні: з 29.10 по 04.11
Зимові: з 29.12 по 13.01
Весняні: з по


Навчальний рік закінчується:

для 1-8-х та 10 класів -
для 9-х класів -
для 11-х класів -


ДПА:

для 4-х класів - з по
для 9-х класів - з по
для 11-х класів - з по


ЗНО:

з по

Погода!!
Головна » 2017 » Березень » 3 » Дорога до знань
14:19
Дорога до знань

Дорога до знань

Районний семінар–практикум учителів початкових класів на базі Концівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Швидко минає час, змінюється життя,та незмінною залишається дорога, яка вміло з'єднує в єдине вчора, сьогодні і завтра. Дорога, яка веде до школи. 02 березня 2017 року вона привела до Концівської ЗОШ І-ІІІ ступенів бажаних гостей-учасників районного семінару-практикуму вчителів початкових класів. Гостей радо зустріли директор школи Лужецька Н.В., вчителі початкової ланки школи та наймолодші вихованці гуртка «Храм душі» разом зі своїми наставниками Рендер Я.І. та Рендером І.Д. Вони презентували гостям захоплюючу національно-патріотичну композицію «Щасливе дитинство».

Відтак учасники семінару перейшли до практичної частини.

Першою слово мала вчителька 3–Б класу Микитич М.Ю. Вона підготувала змістовну презентацію «Сучасний урок: формування пізнавальної активності учнів  шляхом впровадження інтерактивних технологій навчання». Марія Юріївна оголосила цілі і завдання майстер-класу, підкреслила, яким має бути сучасний урок, у чому полягає сутність інтерактивного навчання,звернула увагу на його переваги та недоліки. На своїх уроках вона віддає перевагу технологіям кооперативного навчання (робота в парах та малих групах).

Для плідної співпраці вчителька запропонувала учасникам семінару креативне знайомство «Мій портрет у променях сонця», ознайомила із правилами роботи. побажала хорошого настрою та запропонувала кожному учаснику записати на зелених листочках, що очікує від семінару, і прикрасити ним імітоване «Дерево очікувань», яке по закінченні, під час рефлексії, має зацвісти квіточками-відповідями про враження від сьогоднішньої зустрічі.

Практичну частину майстер-класу продовжили Орнст О.М., Бардош Е.Г. Чуп М.С. та Кофланович М.С-- вчителі 4-Б, 1-Б, 2-Б та 3-А класів.

Перед початком майстер-класу Орнст О.М. наголосила на цінності мови в житті кожної людини, а для українця особливо, бо хіба є у світі ще така чудова, співуча, милозвучна солов’їна мова, якою можна написати цілий твір, у якому б кожне наступне слово починалося з однієї і тої ж букви - і прочитала твір, що починається з літери П.

Ольга Миколаївна показала на практиці, як вона на уроках літературного читання використовує прийом послідовних асоціацій при вивченні напам’ять поетичних творів, поділилася досвідом використання на уроках методу кубування, практикувала з учасниками семінару створення сенканів «Рушничок» та «Осінь».

         Естафету від Ольги Миколаївни перебрала вчителька 1-Б класу Бардош Едіта Габорівна. Вона поділилася з гостями досвідом використання у своїй роботі інтелектуально-розвивальних ігор. Наприклад, на уроках математики у 4 класі використовувала технологію «Акваріум». Суть методу полягає в тому, що клас ділиться на 2-3 групи, кожна з яких розв’язує свій варіант задачі. Клас вибирає найбільш раціональний варіант.

Уроки у 1 класі Едіта Габорівна проводить у формі гри. З першокласниками вважає за доцільне використовувати рухливо-навчальні ігри «Спіймай помилку», «Жива лічба», «Карусель». Виконуючи їх, учні не тільки опановують навчальний матеріал, а й рухаючись, зміцнюють своє здоров’я.   

 

Вчителька 2-Б класу Чуп Маріанна Станіславівна провела з гостями дискусію «Весна - найкраща пора року». Для використання цього методу на уроці аудиторія умовно ділиться на 2 групи: стверджувальну і заперечну. Кожна із груп шукає та наводить аргументи для переконання у своїй правоті. Учням такі завдання даються напередодні, таким вони чином залучаються  до роботи з додатковими джерелами під час вивчення окремих тем на уроках української мови, літературного читання, природознавства, основ здоров’я.

 

Майстер-клас із виготовлення виробів методом орігамі на уроках трудового навчання показала вчителька 2-А класу Кофланович Мар’яна Стефанівна. Аудиторія працювала із задоволенням. Свій майстер-клас учителька завешила врученням подарунків-квіточок з орігамі, оскільки цей рік оголошено  роком Японї в Україні.

(фото10,11, 12,13

 

По закінченні майстер-класів – обговорення. Квіточку із позитивними враженнями та наслідками від очікуваного до Дерева очікувань прикріпила вчителька початкових класів» Середнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, лауреат конкурсу «Учитель року-2016» Горгош Людмила Іванівна. Вона подякувала педагогам Концівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, поділилася досвідом участі в Конкурсі та закликала вчителів – початківців долучатися до таких заходів.

Підсумовуючи результати семінару-практикуму, завідуюча районним методкабінетом, керівник районного методичного об’єднання вчителів початкових класів Янович Еріка Дезидерівна подякувала педагогам за плідну співпрацю, побажала їм наснаги, творчих та особистих успіхів і мирного неба над головою.

 

Категорія: Цікаві статті | Переглядів: 990 | Додав: konchaza | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наша адреса
КОНЦІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 
УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 
НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с.Концово, вул. Миру, 161

E-MAIL:

koncivska-zos@meta.ua

тел.: (0312)727-054

skype:konchaziiskola


Категорії розділу
Накази [143]
Новини в сфері Освіти [24]
Цікаві статті [142]
Оголошення [72]
Нова українська школа 2022-2023 [0]
Нова українська школа 2020 - 2021 [17]
Нова українська школа 2019 - 2020 [13]
Нова українська школа 2018 - 2019 [58]
Інклюзивне навчання [8]
Національно-патріотичне виховання [69]
Виховна робота [316]
Екологічне виховання [17]
Військово-патріотичній гра «Сокіл» (Джура) [17]
БЖД учасників осітнього процесу [20]
Навчальна робота [29]
Протидія булінгу [17]
Гурткова робота [20]
Робота психолога [12]
Співпраця з садочками [5]
Все буде Україна [29]

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Енциклопедії
  • Teксти пісень
  • Українська мова
  • Літературна
  • Українського козацтва
  • З фізики
  • Кругосвіт
  • Дитяча "ФОЛІО"
  • Снів
  • Квітів
  • Лікарські рослини
  • Офіційні сайти